چهارشنبه ۱۳۹۸/۰۱/۰۷

قوامی،سخنگوی شورای اسلامی شهر قزوین:

نابودی زبان و گویش یک قومیت باعث مرگ تدریجی آن قومیت خواهد شد

قوامی،سخنگوی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: نابودی زبان و گویش یک قومیت باعث مرگ تدریجی آن قومیت خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی،اجتماعی و ورزشی شهرداری قزوین،سیده منیره قوامی با حضور در دومین جشنواره ملی فرهنگ و سنن ایرانی و در برنامه زنده تلویزیونی بهار جانان افزود:قزوین، قبل از اصفهان به مدت نیم قرن پایتخت صفویان بوده و در نتیجه آن بناهای تاریخی بسیاری در این شهر وجود دارد اما آنطور که شایسته است به مردم دیگر مناطق ایران شناسانده نشده و در نتیجه گردشگر زیادی از قزوین بازدید نمی‌کرد.

وی اظهار کرد:برنامه‌های فرهنگی و نوروزی شهرداری و شورای شهر در چند سال‌ اخیر بر جذب گردشگر تاثیر مثبتی گذاشته و شاهد آن هستیم که مردم بیشتری برای بازدید از قزوین، به این شهر سفر می‌کنند. این موضوع قطعاً بر افزایش نشاط اجتماعی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

سخنگوی شورای شهر در ادامه به تشریح تاثیر احیاءِ زبان‌ها و گویش‌های قومیت‌های مختلف بر زنده نگه داشتن فرهنگ اقوام پرداخت و گفت:دو نوع ميراث ملموس و ميراث ناملموس وجود دارد، ميراث ملموس شامل ابنيه تاريخی و ميراث ناملموس همان فرهنگ و سنن پيشينيان و زبان و گويش‌های اقوام مختلف می‌شود كه از ارزش بسيار بالایی برخوردار است و لازم است از آنها حراست شود..

قوامی اضافه کرد:جشنواره ملی فرهنگ و سنن ايرانی زمينه‌ای را فراهم می‌آورد تا با حضور اقوام، مختلف فرهنگ و آئین‌های آنان به نمایش گذاشته شود. اما ﺑﺎﯾﺪ پویش همگانی در این خصوص تشکیل شود تا ﻣﺮﺩﻡ ﻫﺮ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻭ شهری، ﻇﺮﻓﯿﺘ‌‌ﻬﺎ ﻭ ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩﻫﺎ، ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯼ ﺯﻧﺪﻩ ﻭ ﭘﻮﯾﺎﯼ ﺧﻮﯾﺶ ﺭﺍ ﺑﺸﻨﺎﺳﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺑﺸﻨﺎﺳﺎﻧﻨﺪ ﺗﺎ ﮔﻮﯾﺸ‌‌ﻬﺎ، ﮔﻮﻧﻪ‌ﻫﺎ ﻭ ﻟﻬﺠﻪ‌ﻫﺎ‏، ﺍﯾﻦ ﺁﺛﺎﺭ ﮔﺮﺍﻧﺒ‌ﻬﺎﯼ ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻣﻌﻨﻮﯼ، از بین نرود زيرا اين ميراث غير ملموس آئينه فرهنگ و تمدن ما است و با مرگ هر لهجه و گويشی، فرهنگ وابسته به آن‌هم از بين می‌رود.

وی خاطر نشان کرد:مردم قزوين لهجه و گويش شيرين و زيبايی دارند كه مدتی است اين لهجه، همانند لهجه‌های قوميت‌های مختلف در ساير مناطق ايران در حال خاموش شدن است و ما وظيفه داريم از اين ميراث ارزشمند فرهنگی كه هويت ما است؛ مراقبت كنيم كه يكی از اهداف اين جشنواره به شمار می رود.

قوامی یادآور شد: هدف ديگر اين جشنواره هم معرفی ابنيه تاريخی قزوين به هموطنان و حتی همشهريان قزوين است كه در جذب گردشگر و ارتقاءِ اقتصاد مبتنی بر آن مؤثر است. ايجاد محيطی شاد و پر نشاط در روزهای نخستينِ سال جديد هم از اهداف اين جشنواره است كه

سخنگوی شورای اسلامی شهر  قزوین افزود:باغستان سنتی قزوین در فصل بهار بسیار زیبا و دیدنی است، شکوفه‌های بهاری آن و همچنین روش‌های آبیاری در این باغات بسیار جالب توجه است لذا پیشنهاد اول بنده برای بازدید گردشگران، باغستان سنتی قزوین خواهد بود.

وی در ادامه به مباحث مربوط به مسیر‌های امن دوچرخه پرداخت و گفت:شهر قزوین در حال حاضر بیش از ۴۸ کیلومتر مسیر امن دوچرخه دارد. در شورای پنجم تصمیم دارد با توسعه این مسیرها، شرایطی فراهم کند تا شهروندان بتوانند در تمام مکان های شهر از دوچرخه، به صورت ایمن استفاده کنند.

 قوامی اضافه کرد: قطعا گسترش استفاده از دوچرخه می‌تواند کاهش ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال داشته باشد و ما در مجموعه مدیریت شهری به دنبال استفاده از ظرفیت‌های این حوزه هستیم.

شایان ذکر  است،برنامه های دومین جشنواره ملی فرهنگ و سنن اقوام ایرانی از شبکه سراسری شما و استانی قزوین با مشارکت صدا و سیمای مرکز قزوین به طور زنده پخش می شود.

پایان پیام.

تصاویر مرتبط