شنبه ۱۳۹۶/۰۲/۱۶

با مشارکت سازمان فرهنگي شهرداري قزوين و مرکز بهداشت شهيد بلنديان

همايش داوطلبان سلامت و فعاليت‌هاي سلامت محور شهروندي در قزوين برگزار شد

با مشارکت سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين و مرکز بهداشت شهيد بلنديان قزوين؛همايش داوطلبان سلامت و فعاليت هاي سلامت محور شهروندي در سالن اجتماعات سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين؛آريان معاون فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين در اين مراسم گفت:داوطلبان سلامت بدون هيچ چشم داشتي در برابر مردم حس مسئوليت دارند و مردم را با بهداشت سلامت جسمي و رواني آشنا مي کنند.

صادق آريان از برگزاري همايش هاي آموزشي با مشارکت سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي براي ارتقاي سطح دانش سلامت شهروندان خبر داد و از داوطلبان سلامت خواست آموزش هاي سلامت محور شهروندي را به مردم منتقل کنند.

وي اظهار کرد: ارتقاي مشارکت مردم در برنامه ها تعهد آنان را نسبت به اجراي برنامه بالا برده و مردم با احساس خودکارآمدي بر سلامت فرد،خانواده و جامعه شان اثرگذار مي شوند.

آريان افزود:اهداف مشترک سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي آموزش شهروندان مي‌باشد،بنابراين با استفاده از ظرفيت بالاي داوطلبان سلامت مي توان گام هاي اساسي و خوبي را در مسير ارتقاي سطح دانش و آگاهي شهروندان و انتقال آموزه هاي شهروندي برداشت.

اسکويي،رئيس مرکز بهداشت استان قزوين گفت:سلامت تنها در بعد جسمي نيست و ساير ابعاد روحي، اجتماعي و معنوي فرد را نيز در بر مي گيرد.

سيد سعيد اسکويي افزود:بر خلاف تصور بسياري از مردم که اختلال روان را تنها مربوط به عده اي افراد خاص مي دانند اين اختلال مي تواند از يک ناخن جويدن ساده در کودکان تا گوشه گيري، کم حرفي تا پرخاشگري و افسردگي را در برگيرد.

وي اضطراب هاي ناشي از امتحان،کار، مدرسه و زندگي را از جمله اضطراب هايي عنوان کرد که افراد در طول روز تجربه مي کنند و گفت:گرچه نمي توان استرس ها را از بين برد،اما مي توان با آموزش راهکارها و مهارت هايي به افراد از جمله مهارت نه گفتن، حل مساله، دوست يابي و کنترل خشم، اين استرس را مديريت کرد.

اسکويي با اشاره به اين مطلب که ميزان استرس و اضطراب در ميان نوجوانان بالا مي باشد؛گفت:از آنجا که سلامت روان برازدواج،کار و تحصيل بسيار تاثير گذار است در نتيجه افراد بايد ياد بگيرند فشار رواني را در زندگي خود کاهش داده و به سلامت رواني دست يابند.

اين مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت در زمينه بهداشت روان گفت:در طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت که از سال گذشته آغاز شد با راه اندازي مراکز جامع سلامت، کارشناسان سلامت روان نيز در تمام اين مراکز مستقر و خدمات آموزش سلامت روان و مشاوره را بصورت رايگان در اختيار مردم قرار مي دهند.

وي ارايه مشاوره تغذيه را نيز از ديگر خدمات اين مراکز جامع سلامت اعلام کرد و گفت:با وجود راه اندازي اين مراکز در 2سال گذشته و گسترش خدمات در آنها، هنوز مردم اطلاع چنداني از اين خدمات ندارند و اميدواريم با همکاري رسانه ها اطلاع رساني در اين زمينه گسترش يابد.

از هر 4 نفر يک نفر داراي اختلال روانپزشکي است

دکتر قافله باشي روانشناس و استاد دانشگاه علوم پزشکي قزوين نيز گفت: آمارهاي  اختلالات روان پزشکي در سطح جهان تکان دهنده است که نشان مي دهد به صورت رسمي 25درصد و يا از هر 4 نفر يک نفر داراي اختلال روانپزشکي است.

دکتر حسين قافله باشي افزود:اکنون مردم از خدمات مراکز درماني بي اطلاع اند،بنابراين بايد داوطلبان سلامت، شهروندان را در راستاي ارتقاي سطح سلامت بهداشت روان با اين مراکز آشنا کنند.

وي در اين همايش به ارائه مطالبي در زمينه اختلال افسردگي و راهکارهاي پيشگيري از آن پرداخت.

 گفتني است، در پايان اين مراسم از داوطلبان سلامت تجليل شد.

 

 

تصاویر مرتبط