یکشنبه ۱۳۹۶/۰۲/۰۳

راگن، مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد:

سازمان ملل مي‌تواند در حوزه‌هاي مختلف با ايران همکاري داشته باشد

داگراس راگن، مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد گفت: سازمان ملل مي‌تواند در حوزه‌هاي مختلف با ايران همکاري داشته باشد.

به گزارش اداره روابط عمومي و امور بين الملل شهرداري قزوين؛ راگن در اجلاس بين المللي مجمع جهاني شهرهاي اسلامي که به ميزباني شهر قزوين در دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) برگزار شد، افزود: سيگنال‌هاي خوبي از رياست جمهور ايران دريافت شده است که توسعه همکاري با ايران را اميدبخش مي‌کند.

 4 سال قبل در اولين اجلاس مجمع جهاني شهرهاي اسلامي حضور داشتم و از شهر زيباي قزوين ديدن کردم و از زيبايي‌ها و مهمان نوازي اين شهر شگفت زده شدم.

وي با بيان اينکه در سازمان ملل مسئوليت امور شهرسازي و شهري نمودن مسائل بر عهده آژانس اسکان بشر (HABITAT) است، عنوان کرد: در سال 1976 اولين نشست و در سال 1996 دومين نشست هبيتات برگزار شد و اسناد و اهداف گوناگوني در خصوص شهرها در اين نشست‌ها به امضا رسيد و پيگيري شد.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد ادامه داد: کنفرانس جهاني هبيتات هر 20 سال يکبار برگزار مي‌شود و در آن مسائل مختلف شهري مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد.

راگن با بيان اينکه درک بهتر از وضعيت فعلي موجب خدمات و رويکرد بهتر و بهبود وضعيت شهرها خواهد شد، اظهار کرد: توجه به اقتصاد شهري، قانون گذاري، برنامه ريزي، خدمات، تحقيقات، بازسازي شهري، تغييرات آب و هوايي و اسکان از مهم‌ترين موضوعاتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي افزود: اين آژانس علاقه‌امند به اجماع و مشارکت مردم است و همکاري مردم مي‌تواند دستيابي به اهداف را تسريع کند.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد با اشاره به اينکه علاوه بر همکاري مردم، منابع شهرها و بخش خصوصي و دولتي نيز بايد در دستيابي به اهداف مورد استفاده قرار گيرد، گفت: در هبيتات 3 حوزه‌هايي را که کشورهاي عضو مي‌توانند همکاري داشته باشند، تبيين شده است.

راگن با بيان اينکه شهرنشيني به سرعت در حال افزايش است، عنوان کرد: مردم براي بهبود زندگي و اشتغال به شهرها مي‌آيند و در هبيتات 3 به اين موضوع توجه شد و در نهايت به دستور کار مثبتي رسيديم که کشورهاي داراي بيشترين شهرنشين بايد فعاليت بيشتري داشته باشند.

وي افزود: در هبيتات 1 موضوعاتي در نظر گرفته شد که بيشتر بر شادي شهرها تمرکز داشت و در حال حاضر موضوع اصلي توسعه پايدار شهرهاست.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد تصريح کرد: در حال حاضر با توسعه شهرها و زندگي در حومه شهرهاي بزرگ مواجه هستيم و بايد به توسعه پايدار شهرها توجه ويژه‌اي شود.

راگن با بيان اينکه موضوع نحوه ارتباط شهرهاي بزرگ با شهرهاي حومه نيز مورد بررسي قرار گرفته است، گفت: در سند جديد هبيتات، پايان دادن به فقر، ارائه آموزش، امنيت غذايي، اقتصاد شهرها، حمل و نقل خوب، انرژي پاک و پايان دادن به حاشيه نشيني در دستور کار قرار گرفته است.

وي با اشاره به سخنان رياست جمهوري اسلامي ايران در خصوص حفظ منابع طبيعي و جنگل‌ها عنوان کرد: دسترسي به منابع طبيعي اهميت بالايي دارد و قزوين نيز در حوزه فضاي سبز از منابع بسيار خوبي برخوردار است.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد افزود: پنج موضوع شامل سياست‌هاي ملي در حوزه شهري، قوانين و مقررات حاکم بر کشورها، برنامه ريزي، مديريت شهري و اقتصاد شهري در اين آژانس مورد توجه قرار گرفته است.

راگن با اشاره به موضوع سياست‌هاي ملي در حوزه شهري گفت: بايد با چالش‌ها هاي موجود مقابله کرد و دولت نيز با شهرها در اين زمينه مشارکت داشته باشد.

وي نقش قوانين و مقررات را مهم برشمرد و اظهار کرد: اين مباحث نيازمند تعادل ميان نيازهاي عمومي و شهري و تعامل بخش خصوصي بوده و همکاري با مساجد، مراکز مذهبي، کتابخانه‌ها و ساير مراکز نيز حائز اهميت است.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد افزود: ايجاد سيستم ثبت قطعات زمين نيز بايد در شهرها به کار گرفته شود تا فضاي سبز و طبيعي نيز در شهرها به ميزان کافي وجود داشته باشد.

راگن برنامه ريزي شهري را مهم دانست و گفت: در اين زمينه بايد کار شود و با هم انديشي زنان، مردان، بخش خصوصي و دولتي، مطابق با نيازهاي مردم گام برداشت.

وي با بيان اينکه فضاهاي عمومي در حال کاهش است، عنوان کرد: فضاهاي عمومي که محل اجتماع مردم است بايد تقويت و افزايش يابد.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد با اشاره به اقدامات هبيتات 2 در حوزه اقتصاد شهري ادامه داد: در دستور کار هبيتات 2، معرفي سرمايه گذاران در حوزه شهري مد نظر قرار گرفت و بهترين روش براي دريافت ماليات معرفي شد تا با دريافت اين درآمدها شهرها بتوانند در حوزه خدمات، بهداشت، حمل و نقل، اسکان و امنيت هزينه کنند.

راگن با بيان اينکه فناوري در حوزه شهري بسيار تأثيرگذار است، ادامه داد: مردم بايد همکاري داشته باشند و موضوعات مختلف شهري را پيگيري کنند.

وي با تأکيد بر ضرورت به کارگيري جوانان به عنوان رهبران جامعه و هدايت آنان به سمت و سوي مثبت گفت: بايد بر روي جوانان سرمايه گذاري کرد تا نتايج مثبت حاصل شود و به اهداف مورد نظر دست يابيم.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد افزود: فناوري و حاکميت بايد در کنار هم قرار گيرند و با استفاده از جوانان به عنوان ناجيان صلح، قدرت و پيشرفت را در جوامع به وجود آورند.

راگن با بيان اينکه دستور کار بايد به صورت بومي و با شعار «شهر براي همگان» اجرا شود، عنوان کرد: اين پروژه بايد براي همه اجرا شود و فعاليت مختلف زيست محيطي در شهرها انجام شود.

وي افزود: بايد از فضاي بلااستفاده شهرها براي توسعه شهرها بهره برد و مناطقه شهري با پيش زمينه اقتصادي و فرهنگي را به صورت مجدد احيا کنيم و توسعه دهيم.

مسئول جوانان و زندگي آژانس اسکان بشر سازمان ملل متحد تصريح کرد: ايجاد مقاومت در شهرها و مشارکت در اجراي پروژه‌ها حائز اهميت است و در اين صورت برنامه‌ها به صورت منظم و مطلوب اجرا مي‌شود.

راگن با اشاره به صحبت خود با دانشجويان دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) گفت: دانشجويان از دانش مطلوبي برخوردار هستند و مي‌دانند چطور مردم را در مديريت شهر سهيم کنند.

پايان پيام

تصاویر مرتبط