سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۵/۱۳

عليپور، مديرکل حفاظت محيط زيست استان قزوين مطرح کرد؛

خدمات مطلوب و سازنده‎ شهرداري قزوين در حوزه محيط زيست

در چند سال اخير همکاري‌هاي موفقي ميان اداره کل حفاظت محيط زيست استان و شهرداري قزوين در راستاي کاهش آلودگي‌هاي زيست محيطي و فرهنگ سازي در اين باره صورت گرفته است.

 

به گزارش اداره روابط عمومي و امور بين‌الملل شهرداري قزوين و به نقل از سايت خبري صداي قزوين؛ در سال‌هاي اخير که شهرهاي بزرگ کشور به ويژه مراکز استان ها با مبحث آلودگي هوا دست و پنجه نرم مي‌کنند، توجه به مسائل زيست محيطي و تلاش در راستاي کاهش آلايندگي در شهرها از اهميت بالايي برخوردار شده است. در اين راستا همکاري دستگاه هاي اجرايي در کاهش آلودگي هاي زيست محيطي و فرهنگ سازي در اين خصوص بسيار مؤثر است.
اين همکاري ها در صورت موفقيت، مي تواند نتايج بسيار مطلوبي براي شهروندان به دنبال داشته باشد. در چند سال اخير همکاري هاي موفقي ميان اداره کل حفاظت محيط زيست استان و شهرداري قزوين صورت گرفته است که براي اطلاع از اقدامات مشترک اين دو نهاد گفت و گوي اختصاصي صداي قزوين با صدرالدين عليپور، مديرکل حفاظت محيط زيست استان قزوين را در ادامه بخوانيد.
تاکنون چه اقدامات مشترکي ميان اداره کل حفاظت محيط زيست استان و شهرداري قزوين صورت گرفته است؟
در سال‌هاي اخير اداره کل حفاظت محيط زيست استان با اتخاذ رويکرد جديد در حوزه محيط زيست شهري فعاليت خود را آغاز کرده و همکاري‌هاي مؤثر و مطلوبي با مديريت شهري قزوين در اين راستا صورت گرفته است که راه‌اندازي سايت دفع بهداشتي زباله محمدآباد توسط شهرداري قزوين و بررسي فني و زيست محيطي اين سايت و ارائه پيشنهادات در خصوص افزايش بهره‌وري در حوزه دفن، تفکيک بازيافت و توليد کمپوست نمونه اين همکاري هاست.
 مي توانيد به موارد بيشتري از اين همکاري متقابل اشاره کنيد؟
تلاش در خصوص تهيه سوخت يورو 4 براي ناوگان اتوبوسراني شهرداري قزوين، ارائه پيشنهادات مؤثر در زمينه حفظ باغستان هاي‌سنتي قزوين با عضويت نماينده محيط زيست در هيأت مديره سازمان باغستان هاي سنتي شهرداري، اجراي طرح 50 گرم در حوزه فرهنگ سازي مديريت پسماند خانواده‌ها و برپايي نمايشگاه محيط زيست و حضور سازمان‌هاي فعال شهرداري در عرصه حفاظت محيط زيست از ديگر همکاري هاي مشترک اين دو نهاد به شمار مي رود.
برخي ها معتقدند فضاي همکاري بين محيط زيست و شهرداري قزوين آنچنان خوب نيست؟
تاکيد مي‌کنم مديريت شهري قزوين اقدامات بسيار مطلوبي در حوزه حفاظت محيط زيست انجام داده است که استفاده از کارت بليط به جاي بليط‌ هاي کاغذي با اثرات زيست محيطي نامطلوب، حفاظت از باغستان هاي سنتي با راه اندازي سازمان باغستان هاي شهرداري قزوين وتجهيز و نوسازي ناوگان اتوبوسراني که اين طرح به عنوان الگودر شهرهاي ديگر کشور نيز مورد استفاده قرار گرفت، از جمله اين اقدامات است.
مواردي هم هست در اين همکاري متقابل که درپي اجرايي کردن آن باشيد که هنوز نهايي نشده باشد؟
دو طرح در خصوص فرهنگ ترافيک و مديريت پسماند از سوي اداره کل حفاظت محيط زيست به شهرداري ارائه شده که منتظر اجرايي شدن آنها هستيم.
 با توجه به حضور شهرداري قزوين در راس مجمع جهاني شهر اسلامي و تلاش مديريت شهري در معرفي مطلوب قزوين به شهرهاي مختلف دنيا، آيا اين اداره کل اقداماتي در راستاي همراهي با شهرداري قزوين انجام داده است؟
با توجه به تأکيدات دين مبين اسلام بر پاکي و پاکيزگي، پيشنهادي مبني بر توجه به مسائل زيست محيطي و ايجاد شهر پاک در شهرهاي اسلامي براساس تفاهم نامه مشترک مجمع شهرهاي اسلامي و سازمان محيط زيست کشور مطرح شد و تلاش براي حضور شهرهاي ديگر کشور در اين مجمع از جمله اين اقدامات است که قزوين يکي از اين شهرها است تا با تلاش در راستاي ايجاد شهر پاک، محيط زيستي مطلوب براي شهروندان ايجاد شود.
 در خصوص اجراي پروژه تقاطع غيرهمسطح قدس، برخي ها درخصوص قطع تعدادي درخت به شهرداري انتقاداتي وارد کردند. نظر شما در اين‌باره چيست؟
پروژه هاي عمراني شهري بايد داراي پيوست زيست محيطي باشند که تشکيل کارگروه ويژه بررسي اثرات زيست محيطي قبل از اجراي پروژه ها ضروري است، در جلسه اخير اين اداره کل با مديريت شهري قزوين اين موضوع مطرح شد و مورد تأييد قرار گرفت. اين پيوست‌هاي زيست محيطي موجب مي‌شود تا در مقابل انتقاداتي که در زمان اجراي پروژه مطرح مي شود، توضيحات مورد نظر و کارشناسي شده‌اي ارائه داد و در صورت مطلوب بودن انتقادات، در پروژه هاي بعدي از آن بهره جست. اما با توجه به نداشتن پيوست زيست محيطي اين پروژه، تعدادي از درختان سوزني برگ به فقدان نبود دانش فني انتقال اين درختان در کشور قطع شد ولي در عين حال قسمت اعظم درختان در راستاي اين پروژه به مناطق ديگر شهري منتقل شده‌اند.
البته شهرداري درختان در انتهاي سال گذشته و ابتداي سال جاري افزون بر 50 هزار درخت در سطح شهر کاشته که بايد گفت به ازاي درختان قطع شده، چندين برابر درخت در سراسر شهر کاشته است تا اين نقص تا حدودي جبران شود.به هر حال هر پروژه اي دستاورد‌ها و زيان هايي به همراه دارد که با تهيه پيوست زيست محيطي مي توان اين زيان ها را به حداقل ممکن کاهش داد.
مي توان راه اندازي دهکده حيات طبيعت و توسعه بوستان ملي باراجين از جمله اقدامات اخير مديريت شهري قزوين در حوزه محيط زيست دانست. در کل اين اقدامات را چه طور ارزيابي مي کنيد؟
بله، دهکده حيات طبيعت از نظر نحوه استقرار گونه هاي جانوريدر بهترين شرايط ممکن قرار دارد و از نظر تيمار جانوران و رها‌سازي آنها در طبيعت، نوع کنترل بيماري و نوع گونه هاي جانوري مستقر در دهکده، توسط اداره کل حفاظت محيط زيست مورد کنترل و ارزيابي قرار مي گيرد و براي راه اندازي آن نيز مجوزات لازم از اين اداره کل دريافت شده و همکاري هاي لازم در اين زمينه با شهرداري صورت گرفته است.اين دهکده با راه اندازي قسمت آموزشي مي تواند به مقصد گردشگران و علاقه مندان به محيط زيست و در آينده اي نزديک، با کنترل و مديريت صحيح مي تواند به الگويي مناسب براي ديگر مراکز نگهداري گونه هاي جانوري در سطح کشور و منطقه تبديل شود.
با توسعه بوستان ملي باراجين نيز گام مؤثري در جهت حفظ و توسعه محيط زيست برداشته شده است و مي توان با کاشت گونه هاي مقاوم به کم آبي، استفاده از انرژي هاي نو براي توليد انرژي، مديريت آبياري درختان بوستان و آموزش هاي زيست محيطي در اين بوستان، به عنوان الگو در سطح کشور مطرح شد.
و اما سخن پاياني...
همکاري ها دو سويه اداره کل حفاظت محيط زيست و شهرداري قزوين در طي سال هاي اخير افزايش يافته و اميد است با افزايش بيش از پيش اين همکاري ها اقدامات مؤثري در راستاي حفاظت از محيط زيست استان قزوين صورت گيرد.
 
 

 

تصاویر مرتبط