پنجشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۹

نصرتي، شهردار قزوين تاکيد کرد؛

ضرورت سياست گذاري براي توسعه پايدار شهرها با مشارکت شهروندان

شهرداري‌ها به دليل نداشتن سياست گذاري مناسب براي توسعه پايدار شهري، تاکنون موفق نشدن به اين مهم دست يابند.

 

مسعود نصرتي، شهردار قزوين گفت: شهرداري‌ها هميشه سعي دارند در زمان بودجه نويسي به درآمدهاي پايدار بپردازند تا به توسعه پايدار شهري برسند که متأسفانه در اين زمينه به دليل فقدان سياست گذاري مناسب براي توسعه پايدار، تاکنون موفق نشدن به اين مهم دست يابند.
 
به گزارش اداره روابط عمومي شهرداري قزوين؛ شهردار قزوين در مراسم دوره آموزشي ملي- منطقه‌اي اصول بودجه نويسي و اجراي بودجه در شهرداري‌ها که با حضور مديران مالي شهرداري‌هاي بالاي يک‌صد هزار نفر در فرمانداري قزوين برگزار شده است، تصريح کرد: سياست‌گذاري براي رسيدن شهرداري‌ها به توسعه پايدار شهري بايد در يک جمع گروهي توسط کارشناسان انجام شود و همچنين بايد اين سياست گذاري با نگاه اجتماعي و فرهنگي و با مشارکت شهروندان باشد تا به توسعه پايدار واقعي دست پيدا کنيم.
شهردار قزوين با بيان اينکه براي رسيدن به توسعه پايدار همکاري شهروندان يکي از ضرورت‌هاي اصلي است، افزود: مديريت شهري قزوين نيز براي رسيدن به توسعه پايدار ابتدا کلمه "مديريت واحد شهرداري" را به "مديريت متحد شهري" تغيير داد تا بتواند از همکاري همه کارشناسان و مديران دستگاههاي اجرايي استفاده کند.
وي با اشاره به ضرورت برگزاري اين دوره‌هاي آموزشي اظهار اميدواري کرد: برگزاري دوره‌هاي آموزشي ملي- منطقه‌اي در همه زمينه‌ها بايد ارتقاء توان علمي و اجراي مديران را به همراه داشته باشد.
نصرتي به تشريح توضيحات درباره برخي از مشکلات بودجه نويسي پرداخت و بيان کرد: براي تهيه دفترچه املاک هفت نفر که سه نفر از اعضاي شوراي شهر و 4 نفر از دستگاه‌هاي اجرايي هستند، حضور مي‌يابند و از شهرداري که بزرگ‌ترين بهرهبردار از اين دفترچه است در اين جمع حضور ندارد که بارها اين موضوع مطرح شده است.
نصرتي ادامه داد: ارزش گذاري در اين دفترچه به گونهاي نيست که به انتظارات شهرداري پاسخ دهد تا بتوان برنامه ريزي مناسبي براي توسعه پايدار انجام داد.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري همايش توانمند سازي شهرهاي کوچک گفت: شهرهاي موفق فقط مختص شهرهاي بالاي يک صد هزار نفر نيست، بلکه شهرهاي زير هزار نفر هم مي‌توانند با جذب سرمايه گذار براي خود درآمدهاي پايدار به وجود آوردند که در اين همايش به طور کامل به اين موضوع پرداخته شد.
نصرتي با تاکيد بر تدوين و تنظيم آئين نامه براي ورود بخش خصوصي براي جذب سرمايه گذار که درآمد پايدار را براي شهرها به همراه دارد، بيان کرد: برخي از شهرها در اين زمينه وارد مذاکره شدند و مشکلات را مرتفع کردند.
وي با اشاره به ناملايمات اقتصادي و ارزش زمان براي شهرداري جهت کسب درآمد اظهار کرد: به ياد داريم که تاکنون چندين دوره ما با ناملايمات اقتصادي و رکود و رونق ساخت و ساز مواجه شديم و اين روال باز هم خواهد بود، بر اين اساس ضروري است مديران شهري براي رسيدن به درآمد پايدار از زمان بهترين استفاده را کنند تا تحت تأثير اين ناملايمات قرار نگيرند.
وي تاکيد کرد: شهرداري‌ها به خصوص شهرهاي بالاي هزار نفر بايد شيوه‌هاي نوين سرمايه گذاري را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانند از شهرهاي موفق باشند.
نصرتي با بيان اينکه شهرداري‌ها نتوانستند به خوبي از تجربيات همديگر استفاده کنند، بيان کرد: با برگزاري اين نوع دوره‌ها شهرداري‌ها ميتوانند از نتايج عملکرد يکديگر مطلع باشند و اين موضوع نياز به پيگيري سازمان شهرداري‌ها دارد تا هماهنگي‌هاي لازم صورت گيرد.
وي به مشکلات مباحث مالياتي براي شهرداري‌ها پرداخت، گفت: در پرداخت ماليات اختلاف نظرهاي بين شهرداري و سازمان ماليات وجود دارد، البته شهرداري به دنبال اين نيست که ماليات ندهد بلکه اگر به درستي ماليات براي شهرداري‌ها تعريف شود شهرداري در پرداخت ماليات همکاري خواهد کرد چرا که کمک به خزانه دولت است.
وي نيز با تاکيد بر ادامه برگزاري مباحث آموزشي به روز بيان کرد: شهرداري‌ها به برخي از مباحث روز نياز دارند تا برخي از مشکلات مديريتي را مرتفع کنند بر اين اساس اميدواريم اين دوره‌ها ادامه پيدا کند و نتيجه آن بهتر شدن اداره شهر باشد.
گفتني است؛ اين دوره آموزشي دو روزه توسط دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري قزوين و با هماهنگي سازمان شهرداري و دهياري‌هاي کشور برگزار شده است که امروز به کار خود پايان مي‌دهد.
 
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط